خانه » اخبار و رویدادها » نوش آبادی از افتضاحات فرهنگی دولت نگفت…

نوش آبادی از افتضاحات فرهنگی دولت نگفت…

IMG_1464-300x200

راهپیمایی روز جهانی قدس امسال نیز همچون سنوات قبل در شهرستان ورامین برگزار شد و وارثان قیام ۱۵ خرداد و عاشقان مبارزه با رژیم صهیونیستی در ورامین، انزجار خود را از صهیونیست ها فریاد زدند. لکن مطلبی که از چند روز گذشته ، باعث تعجب شده بود انتخاب حسین نوش آبادی نماینده سابق ورامین و معاون و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سخنران راهپیمایی بود. عدم سنخیت موضوع روز قدس با تخصص و سوابق و سمت فعلی ایشان در کنار شائبه کاندیداتوری وی در انتخابات مجلس از جمله سوالات مختلفی بود که براساس این انتخاب، به ذهن خطور می کرد. اما اساسی ترین مسأله، حضور ایشان در جایگاه سخنران قبل از خطبه های نماز جمعه بود جایگاهی که بارها از آن جایگاه، ائمه محترم جمعه شهرستان به عملکرد فرهنگی دولت به درستی انتقاد کرده اند. حال دعوت از معاون دستگاه فرهنگی که تاکنون نه تنها از عملکرد ضعیف فرهنگی دولت، تبری نجسته است بلکه با توجه به سمت خود، در مقام توجیه و دفاع نیز برآمده است، جای سوال دارد. مسئولی که نه تنها در مقابل عدم رضایت رهبر معظم انقلاب از وزارت متبوعش (که با عدم حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب سال قبل بروز پیدا کرد) به حمایت از منویات معظم له از سمت خود استعفاء نکرده بلکه در موردی چون موضوع برگزاری کنسرت ها مواضعی متضاد با دلسوزان فرهنگی جامعه نیز اتخاذ کرده است. حال ایستادن در چنین جایگاهی با توجه به عملکرد ضعیف وزارت ارشاد چه توجیهی دارد؟ وزارتی که در اولین روزهای وزارت مافوق آقای نوش آبادی، جشنواره بین المللی افق نو (تنها جشنواره ضد صهیونیستی سینمایی) به تعطیلی کشیده شد، چگونه معاونت آن در روز قدس می تواند از عملکرد فرهنگی دولت در موضوع فلسطین دفاع کند؟ این امر نشان می دهد که سخنگوی وزارت ارشاد نه تنها سنخیتی با این روز ندارد بلکه منافات با آن نیز دارد.

اما سوال دوم؛ امروز و در پایان سخنرانی بدون اشاره به انتقادهای فراوانی که به عملکرد وزارت علی جنتی وارد است، ایشان آمارهایی ارائه دادند که به نظر می رسد بیشتر برای درج در بولتن های “گزارش کار” خوب باشد؛ امری که امروزه باعث افت کیفیت دستگاه های اداری کشور شده است. برای مثال ایشان از برگزاری حدود ۳۶۰ نمایشگاه قرآنی در سراسر کشور صحبت به میان آوردند. کسانی که در این دو سال به نمایشگاه قرآن تهران مراجعه کرده باشند می دانند که پس از انتقال نمایشگاه از مصلی (مکانی که باید نمایشگاه قرآن در آن باشد نه نمایشگاه های دیگر) به باغ موزه دفاع مقدس، تقریباً ماکتی از نمایشگاه قرآن باقی مانده است و به نظر می رسد اگر می توانستند همین اندک را هم برگزار نمی کردند. ایشان درباره حمایت از کانون های قرآنی مساجد نیز سخن گفتند که باید گفت اگر کانونی در این مدت، مورد حمایت قرار گرفته است در نظرات درج نماید تا آمارهای سخنگوی وزارت فرهنگ، رنگ واقعیت به خود بگیرد… و موارد دیگر از قبیل ساخت ۴۰ فیلم سینمایی دینی! بدون ارائه آمار در خصوص ساخت و اکران فیلم های غیر دینی و ضد دینی و …

هنوز خبر بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با شاعران در سال گذشته را فراموش نکرده ایم که سایت khamenei.ir در توصیف کلام رهبر انقلاب با وزیر ارشاد نوشت: “آقا از کنار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که با تأخیر هم آمده بود می‌گذرند و می‌گویند: با آقای وزیر حرف زیاد داریم، در عرصه فرهنگ اشکال جدی داریم.” همچنین در دیدار با هیئت دولت نیز مقام معظم رهبری، بیاناتی در خصوص مباحث فرهنگی می فرمایند که متأسفانه تاکنون مشروح این بیانات منتشر نشده است…

از نکات حائز اهمیت دیگر که بلافاصله پس از دفاع معاون وزیر ارشاد از عملکرد وزارتخانه متبوعش صورت گرفت، بیانات شایسته امام جمعه موقت شهرستان در انتقاد از عملکرد فرهنگی دولت در عدم اجرای قانون عفاف و حجاب و … بود، که باز هم این سوال در ذهن باقی می ماند که با وجود این همه انتقاد درست و شایسته از وزارت فرهنگ و ارشاد، چرا سخنران مدعو باید معاون و سخنگوی وزارت ارشاد باشد؟

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.