خانه » به قلم همشهریان

به قلم همشهریان

۱۴ نکته تحلیلی در فهم انتخابات اسفند ۹۴

۱٫ تحلیل آراء دو نفر در انتخابات اسفند ۹۴ از اهمیت بیشتری برخوردار است: حسن روحانی و علی لاریجانی. اگر انتخابات خرداد ۹۴ را مبنای ریل گذاری انتخابات خرداد ۹۶ بدانیم، حسن روحانی باید به غایت نگران شده باشد. اولاً تعداد رای روحانی نسبت به واجدان رای استان تهران ۲۶ درصد و نسبت به شرکت کنندگان کمتر از ۵۰ درصد ... ادامه مطلب »

اوهام انگلیسی علیه فیلسوف الهی

حماقت رسانه ملکه انگلیس در حمله به علامه مصباح اوهام انگلیسی علیه فیلسوف الهی به هر میزان فلاسفه انگلو ساکسون و فیلسوفانِ تحلیلیِ انگلیس تبار مدعی اند منطق محور و ریاضی مدار به پدیده های عالم می نگرند، رسانه ملکه انگلیس (BBC) احمقانه، بی عقل و نابخرد عمل می کند. آنهمه ژست حرفه ای گری با یک نفهمی آشکار در ... ادامه مطلب »

بررسی و تحلیل یکی از ریشه های جامعه شناختی و فرهنگی فتنه ۸۸

بررسی و تحلیل یکی از ریشه های جامعه شناختی و فرهنگی فتنه ۸۸ شمال شهرنشینی و هژمونی ضد فرهنگی در زمینه کالبدشکافی  فرهنگی فتنه ۸۸، سوال اصلی آن است که چرا فتنه ۸۸ تنها در تهران قادر به آشوب سازی و بحران سازی شد و چه زمینه های ضد فرهنگی و کدام طیف از مشکلات، برای فتنه به سان یک ... ادامه مطلب »

آمریکاستیزی، چرا؟

“جان آدامز” جانشین جرج واشنگتن بنیان گذار ایالات متحده آمریکا چنین می نویسد: “من همیشه تاسیس آمریکا را خواست خدا برای رهایی بشریت و بندگی دانسته ام.آمریکا به خواست خدا به وجود آمد تا صحنه به کمال رسیدن انسان باشد.” “هرمان ملویل” نویسنده معروف آمریکا در قرن نوزدهم در کتاب تمدنی به نام آمریکا می نویسد: “ما آمریکایی ها ملتی ... ادامه مطلب »

۱۷۳ نکته راهبردی از نامه رهبر انقلاب به رئیس جمهور

رهبر انقلاب، جام زهر را به صورت آمریکا پاشید نامه تاریخی، راهبردی و راهگشای امام خامنه ای به رئیس جمهور در مورخه ۲۹/۷/۹۴ با وجود آنکه متن عمیق، فرا متن دقیق و بینامتن صریحی دارد ولی بر اثر «حجاب معاصرت»، همه اجزا و ابعاد این نامه متضلّع و متکثّر، مورد واکاوی، آنالیز و تحلیل قرار نگرفته است. ابن ابی الحدید، مورخ ... ادامه مطلب »

مگس‌های لعنتی دست‌بردار نیستند!

پس از انقلاب اسلامی، اتفاق‌های خوبی در حوزه ادبیات افتاد. اتفاق‌هایی که در رشد و تعالی ادبیات این کهن‌بوم نقش داشت. انقلاب و دفاع‌مقدس به عنوان ۲ رخداد مهم اجتماعی به‌تبع خود ادبیات انقلاب و ادبیات دفاع‌مقدس را رقم زدند. اگر امروز با افتخار عبارت پرتلألؤ «ادبیات دفاع‌مقدس» را به کار می‌بریم، این درخشش حاصل تلاش‌ها و اهتمام بزرگان این ... ادامه مطلب »

چشم طمع به ردای بابامیر

داستانکی از رحیم مخدومی چشم طمع به ردای بابامیر همه می‌گفتند: «بابامیر از دنیا رفته.»  نامه رسان ‌با چهره‌ای برافروخته فریاد می‌کشید: «چرا می‌گویید از دنیا رفته؟ به خدا قسم او را کشته‌اند.‌‌ همان طور که بابامیر قبلی را کشتند!» مردم که نه کشتنی دیده بودند و نه کشته شدنی، به این حرف اعتنا نمی‌کردند. اما نامه رسان بر موضوع ... ادامه مطلب »

نوشته ای به مناسبت هفته دفاع مقدس و آغاز سال تحصیلی

هر سال که نسیم مهر در واپسین روزهای شهریور بر صورتم وزیدن می گیرد ، مرغ جان پر می کشد و مرا با خود به زیباترین دوران زندگی می برد . مسافری می شوم در راه برگشت زندگی . چه سفر زیبایی ! در این سفر روحمان از منازل زیادی عبور می کند و افراد کثیری را به یاد می ... ادامه مطلب »

۱۵ نکته از ابعاد پروژه «نفوذ از طریق برجام»

۱۵ نکته از ابعاد پروژه «نفوذ از طریق برجام» از مک‌دونالدیزه شدن فرهنگ تا کشف نقشه استراتژیک علمی کشور  ۱. تعبیر قرآنی «یا ایها الذین امنوا لا تتبعوا خطوات الشیطان» ناظر به مسئله نفوذ گام به گام شیطان است. (المیزان جلد ۸ صفحه۴۲)؛ «خطوه» در اصطلاح عرب، به جای پای باقی مانده در برف یا شنزار اشاره دارد و در ... ادامه مطلب »

کتاب «شهیدان عبدالعلی پور» با مقدمه رحیم مخدومی منتشر شد

کتاب «تفنگ های تخته ای» به قلم جعفر کاظمی و مقدمه رحیم مخدومی منتشر شد. این کتاب ۹۶ صفحه ای دو فصل دارد که فصل اول آن، زندگی نامه و خاطرات شهید مسلم عبدالعلی پور و فصل دوم اش زندگی نامه، خاطرات و وصیت نامه شهید احمد عبدالعلی پور به رشته ی تحریر درآمده است. در پایان هر فصل نیز، ... ادامه مطلب »